Fakultet dramskih umjetnosti, 04.10.2018

Predstavljeni umjetnički radovi studenata FDU i FLU na ART&CMS izložbi u Umjetničkoj galeriji "Miodrag Dado Đurić" na Cetinju, 10.10.2018.g. u 12h



Pozivamo Vas da dođete na otvaranje izložbe ART&CMS Montenegro koja će se dana  10.10.2018.g. održati u Umjetničkoj galeriji "Miodrag Dado Đurić" na Cetinju sa početkom u 12 časova.

ART&CMS izložba dio je programa festivala Otvoreni dani nauke 2018. g. u organizaciji Ministarstva nauke Crne Gore. 

Na izložbi ART&CMS biće predstavljeni umjetnički radovi studenata: Jelene Šoškić, Ive Kasalice i Nemanje Popovića sa FDU-a  i Lidije Martinović i Kristine Kusovac sa FLU-a Cetinje. Njihove umjetničke instalacije predstavljaju rezultat radionica kojima su rukovodili dr Michael Hoch i doc. dr Edin Jašarović  tokom ljetnjeg semestra, a inspirisane su idejama koje su studenti imali prilike da razvijaju tokom radne posjete CERN-u. 

Na otvaranju izložbe u 12 časova govoriće Mirjana Dabović  Pejović - rukovodilac Umjetničkog muzeja, doc. dr Edin Jašarović - umjetnički kordinator ART&CMS Montenegro radionica i Michael Hoch - osnivač ART&CMS programa, CERN. 

Nakon otvaranja u 12. i 45 časova za posjetioce će biti organizovane i radionice kojima će rukovoditi Ines Zlatović i Michael Hoch. 

Pored umjetničkih instalacija studenata FDU i FLU, na izložbi će posjetioci imati prilike da se upoznaju i sa ostalim umjetničkim radovima i instalacijama koje su realizovane u okviru ART&CMS programa, a koji trenutno čine dio postavke "balkanske ture" ART&CMS projekta, gdje su posjetioci, prethodno ove radove bili u prilici da vide u Splitu, Hrvatska, a nakon Cetinja imaće priliku da ih vide i u Sarajevu, Bosna i Hercegovina.  

Izložbu je otvorio doc. dr Edin Jašarović umjetnički kordinator ART&CMS Montenegro radionica

Više informacija na oficijelnom sajtu festivala Otvoreni dani nauke: http://daninauke.me/izlozbe-i-radionice-artcms/ 

 

Dokumenti